Oprichting ‘Maashorsthoeve’

hooiberg Van den Berg Uden (1)Voor de komende periode staat nog het volgende project op de rol namelijk:

De oprichting van ‘de Maashorsthoeve’ of beter nog: een ‘minidorpje’ op de Maashorst.

Een project waarbij naast het oprichten/renoveren van authentieke agrarische bedrijfsgebouwen (Boerderij, hooiberg, Vlaamse schuur, karschop en bakhuisje) het beleven van agrarische producten en de natuur centraal staat. De hoeve gaat dienst doen als dè plaats waar alle streekproducten te zien en te koop zijn. Er zijn momenteel al veel streekproducten die geleverd kunnen worden door Maashorstboeren. Het ontbreekt echter aan goede logistiek en coördinatie, waardoor enorme kansen gemist worden ten aanzien van de hype rond streekproducten en bijgevolg inkomsten voor Maashorstboeren. Deze hoeve dient uit te groeien tot hèt centrum van de streek voor alles wat met gezonde voeding en leefstijl te maken heeft. Een Agrofoodlab (een veredelde proefkeuken) in deze hoeve kan de basis vormen naar een verantwoorde en gezonde voeding, afkomstig van en rond de Maashorst.
Maar bovenal ook een centrum van ontmoeting; bezoekerscentrum nieuwe stijl zoals in de Kennemerduinen. En verder een boswachterswoning en een horecagelegenheid als verdienmodel.
Voor dit project wordt een aparte stichting opgericht, waardoor het losgekoppeld wordt van de Maashorstboeren en alle partijen van de Maashorstcommunity er zich beter in kunnen vinden.
 logo mhb visite kaartje

Reacties zijn gesloten.