Groenploeg

Snoeiploeg ANV Maashorstboeren Inzicht in Natuur herfst 2014-400Voor advies, het aanleggen, onderhouden en beheren van landschapselementen, erfbeplanting en andere groene voorzieningen in het landelijk gebied.

Uit een aantal enthousiaste leden van Agrarische Natuurvereniging de Maashorstboeren is een groep ontstaan die interesse heeft in het verrichten van werkzaamheden met betrekking tot het aanleggen, beheren en onderhouden van landschapselementen: de groenploeg. De leden van de groenploeg hechten veel waarde aan goed onderhouden natuur- en landschapselementen en daarmee een mooi landschap. Om de aanleg- en onderhoudswerkzaamheden te mogen  verrichten, zijn alle leden gecertificeerd voor de omgang met motorzagen en bosmaaiers. Ook beschikken zij over de benodigde materialen om landschapselementen te onderhouden.

 

De groenploeg inschakelen

De leden van de groenploeg zijn allen woonachtig  en/of werkzaam in en rond Natuurgebied De Maashorst en zeer betrokken bij het gebied. De leden van de groenploeg zijn gekwalificeerde arbeiders met kennis en ervaring van onderhoudswerkzaamheden aan landschappelijke elementen.
De werkzaamheden voor aanleg en/of onderhoud worden u uit handen genomen.
Uw  landschapselement en/of beplanting wordt correct beheerd, waardoor u ten alle tijden beschikt over prachtige beplanting.
Alle leden van de groenploeg streven naar een mooi en goed onderhouden landschap. Ook uw beplanting en/of landschapselementen maken daar deel van uit!
De aanwezigheid van goed onderhouden landschapselementen en/of beplanting verfraaien daadwerkelijk het landschap en maken het gebied aantrekkelijk voor bewoners, toeristen en recreanten.

 

De groenploeg kan ingeschakeld worden voor:

  • uitvoeren van eenmalig of doorlopend onderhoud aan landschapselementen, (erf)beplanting en/of wandelpaden. Ook achterstallig onderhoud kan worden aangepakt.
  • aanleggen van landschapselementen, (erf)beplanting en/of wandelpaden,
  • duurzaam beheren van landschapselementen, (erf)beplanting en/of wandelpaden (bijvoorbeeld door middel van een  onderhoudscontract of abonnement).
  • ook voor andere voorkomende werkzaamheden kunt u altijd contact opnemen. De  coördinator zal in overleg met u bekijken of de gevraagde werkzaamheden door de groenploeg verricht kunnen worden.

 

De groenploeg voert werkzaamheden uit voor:

  • particulieren
  • gemeenten
  • Staatsbosbeheer
  • bedrijven

 

Groenploeg folder
Om deze te downloaden: klik op onderstaande folder

2018 Groenploeg folder

 

Hebt u interesse om de groenploeg in te zetten, neem dan contact op met:

Groenploeg de Maashorstboeren
E-mail: info@maashorstboeren.nl

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet!

logo mhb visite kaartje

Reacties zijn gesloten.