Maashorstbieren


2015-03-01 09.57.23 - kopie - kopie - kopie2015-03-01 09.57.07 - kopie - kopie - kopie

Over Maashorstbier

Rond 2010 zijn de Maashorstboeren begonnen met een uniek streekproduct: Maashorstbier!

In feite ging het om Maashorstpils.
Daar de Maashorstboeren  als vereniging niet op de stoel van ondernemer willen zitten, is in 2014 het produceren van Maashorstbier overgedragen aan speciaalbierbrouwerij Oijen.
Deze ambachtelijke brouwerij produceert inmiddels 3 biersoorten en één pils onder licentie van de Maashorstboeren.

Er zijn vier Maashorstbieren verkrijgbaar in het Maashorstgebied. De Maashorstbieren  zijn gemaakt van ingrediënten van de Maashorst, tarwe, spelt ,gerst en hop. Het zijn drie bovengistende bieren (spelt, kersen en witbier) en één ondergistend (Maashorst pils).
Gebrouwen met ingrediënten uit de Maashorst. Een Brabants natuurgebied tussen Uden en Oss. Iets ten zuiden van Oijen. Waar twee oude ambachten worden gebundeld.
De boeren uit de streek zaaien, telen en  oogsten. Wij, Speciaal Bierbrouwerij Oijen, brouwen natuurzuiver bier met de producten van het land. Uiteraard zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Puur.

Maashorst speltbier

Gebrouwen van spelt en Amerikaans hop (6%). Met een zoet-bittere afdronk.

Maashorst witbier

Troebel bier op basis van tarwe en gerst (5%). Het lekkerst in de zon.

Maashorst pilsener

Fris pilsener. Karakteristiek en prettig drinkbaar. (5%)

 

Wat maakt Maashorstbier speciaal? 
De grote biermerken kopen allemaal mout van brouwgerst van dezelfde standaardkwaliteit in. Deze gerst wordt met grote bulkschepen vanuit de hele wereld naar Nederland vervoerd. weglaten!. Gerst is voor de grote bierfabrieken gewoon een bulkproduct, wat er voor moet zorgen dat hun premium pilseners  jaar in jaar uit precies hetzelfde smaken. Want dat schijnen bierdrinkers te willen in Nederland. Maar is dat wel zo normaal? En wil een echte bierdrinker eigenlijk dat wel?

Elk oogstjaar heeft een eigen karakter
Vroeger hadden kleine lokale en regionale brouwerijen allemaal hun eigen gerst uit de regio, met een eigen karakteristieke smaak. Bij wijnen vinden we het ook heel normaal dat het ene wijnjaar het andere niet is. Bij de teelt van gerst werkt dat net zo. Een oogstjaar met veel zon levert een andere brouwgerst dan een oogstjaar met veel regen. Ook de grondsoort heeft een duidelijke invloed. En dat behoor je terug te kunnen proeven in het bier vinden de Maashorstboeren. Maashorstboeren staan dicht bij de natuur. Daarom hebben ze hun eigen bier gebouwen waarin je de seizoenen kunt proeven. Van eerlijke brouwgerst uit de Maashorst.

Maashorstbier
Heeft u een evenement of een feest waarbij U iets extra’s of iets speciaals wilt doen, denk dan eens aan het Maashorstbier. Of wilt  u een speciaal relatie geschenk; zowel de bierglazen als het Maashorstbier worden al heel vaak in de feestverpakkingen gebruikt en lenen zich buitengewoon goed hiervoor .. Als u op een feest of evenement een eregast heeft aan wie u een cadeau wilt geven, denk dan eens aan Maashorstbier al dan niet in combinatie met de andere heerlijke Maashorststreekproducten. Boerderijwinkels in de Maashorst verzorgen deze pakketten graag voor U!

Maashorstbier in horeca en winkels
Als horecaondernemer luistert u naar de wensen van uw klanten. Steeds meer mensen gaan bijzondere bieren drinken. Het is de kunst een assortiment in huis te hebben waar vraag en behoefte aan is. Een bijzonder bier uit de eigen regio heeft een plusje extra, omdat uw klanten steeds meer begrijpen dat de ontwikkeling van streekproducten belangrijker wordt voor de regionale economie. Brood op de plank kan brengen. Maar ook omdat deze producten bijdragen tot het behoud en beheer van de prachtige natuur inde Maashorst. Deze producten zijn ook duurzaam, en hebben de SPN erkenning. Deze producten worden  ‘schoon’ gemaakt. De producenten zijn mensen met passie voor de Maashorst en haar producten.

Daarom nodigen wij u graag uit het Maashorstbier op uw kaart te zetten of in uw assortiment op te nemen. Heeft u interesse? Of wilt u bestellen?
Of mocht u vragen hebben kunt u hiervoor terecht bij:
Fokke Roeland
Speciaal Bierbrouwerij Oijen
Oijense Bovendijk 61
5394 LA Oijen
Tel: 0412-492217

info@speciaalbierbrouwerij.nl
fokke@speciaalbierbrouwerij.nl
www.speciaalbierbrouwerij.nl

image001.jpg wordt weergegeven

logo-Maashorstbier

 

 

 

Reacties zijn gesloten.