foto-fietsers-maashorst

Te gast bij de Maashorstboeren

Kenmerkend voor de Brabantse mens is gemoedelijkheid en gastvrijheid. Op en rond de Maashorst gaat dit in combinatie met rust, ruimte en natuur. Die combinatie maakt dat de Maashorst met zijn fraai landschap aantrekkelijk is voor toerist en recreant.

Er zijn veel agrarische ondernemers die u graag ontvangen op hun bedrijf en een rondleiding voor u verzorgen.

Onder de knop ‘bedrijven’ kunt u zien om welke bedrijven het gaat en waar u terecht kunt. Het aanbod is groot en enorm gevarieerd. Wat dacht u van; koeien melken, eieren rapen, asperges steken, een hertenhouderij bezoeken, aardbeien plukken, of kijken hoe de varkens een modderbad nemen. Het zijn gangbare en biologische bedrijven, voor elk wat wils!

Tevens kunt u op verschillende bedrijven verse en streekeigen producten kopen.

Boerderijcampings en Groepsaccommodaties.

Wilt u langer in het gebied verblijven en genieten van de rust en ruimte van het platteland dan is een verblijf op een minicamping of in een groepsaccommodatie ideaal.

Bij verschillende leden van onze vereniging vindt u een gastvrije ontvangst.

Actief de Maashorst in

Als u een bezoek brengt aan de Maashorst zult u versteld staan van het afwisselende landschap. In het centrale gedeelte vindt u het prachtige natuurgebied met bossen, heidevelden en een begrazingsgebied met runderen en schapen.

Verder vindt u hier de unieke wijstgronden en de oude zandverstuivingen. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor wandel- en fietstochten. U kunt zelf de lengte bepalen omdat veel tochten zijn aangesloten op een routenetwerk. Een aanrader voor de fietser is de Slingerpad, die u door het natuurgebied van de omliggende dorpen leidt. Elk seizoen waant u zich in een andere wereld. Op initiatief van de Maashorstboeren zijn er voor de liefhebbers speciale wandelroutes uitgezet over boerenland, door weilanden en over akkers. Kijk hiervoor onder de knop ‘wandelen’.

U kunt de bedrijvigheid eens van de andere kant bekijken. Kortom bij de Maashorstboeren kunt u terecht voor een kort, lang, rustig of actief verblijf.

Dagje uit

Wilt u met uw vereniging, familie of uw bedrijf een dagje uit organiseren. Wij bieden u een arrangement waar u nog vaak met plezier aan terug zult denken. We hopen u te mogen ontmoeten op een van onze deelnemende bedrijven en we wensen u een mooie tijd in en rondom de Maashorst.

logo mhb visite kaartje