Communicatie training Praktijkleergang Brandrode rund bij Berrie Klein Swormink

Communicatie & PR

Op 2 juni was de vijfde bijeenkomst van de praktijkleergang; Brandrode Rund. Dit als onderdeel van het project ‘Het-Brand-Rode-Rund-als-grote-grazer-in-en-rond-de- Maashorst’. Een project dat de Maashorstboeren in 2016 startte, in samenwerking met andere partijen en dat duurt tot eind 2017. De Maashorstboeren waren deze keer te gast bij boer Berrie Klein Swormink te Lettele. De dag stond in het teken van communicatie en PR, hoe en waar vertel ik mijn verhaal.

Foto 1; Berrie wist de deelnemers volop te boeien er kwam een levendige discussie opgang over communicatie, wat wel en wat niet te doen.

De ochtend bestond uit een theorie gedeelte. De deelnemers kregen uitleg over Social media, wat zijn de mogelijkheden en hoe kun je deze inzetten om je bedrijf te promoten. De deelnemer werd tevens de mogelijkheid geboden om een bedrijfspromotie film te laten maken. Ter illustratie werden er twee bedrijfspromotie film getoond. De bedrijfspromotiefilms worden gemaakt door communicatie bureau Martens en zullen klaar zijn begin oktober met de 6de Praktijkleergang Brandrode rund. Verder was er een presentatie over het schrijven van teksten over je bedrijf. Hoe vertel je het verhaal en wat is je imago. Wat zijn de do’s en de don’ts. Er was ook een schrijfoefening die iedereen ijverig uitvoerde. Berry  wist op inspirerende wijze de deelnemers te boeien met zijn verhaal over communicatie en Pr en het belang ervan. Kortom heel leerzaam.

 

Natuurbegrazen

De deelnemers (als fervente Brandrode rund liefhebbers) kregen ’s middags een rondleiding op het bedrijf en in het natuurgebied waar de Brandrode runderen van Berrie grazen. De stal met Brandrode runderen werd bezocht en de boerderij winkel. In de boerderij winkel worden vlees en vleesproducten van het Brandrode rund verkocht. Daarnaast kwam ’s middags ook voldoende het houden van Brandrode runderen aan bod.

Foto 2: Berrie Klein Swormink nam de deelnemers mee naar zijn Brandrode runderen en wist uitermate boeiend uitleg te geven over natuurbegrazen.

Reacties zijn gesloten.