Maashorstboeren dag te gast bij Boer Spierings Oss

Cor Spierings wist de deelnemers te boeien met zijn verhaal over zijn bedrijf met het houden van zijn Brandrode runderen.

Brandrode runderen als natuurbegrazers

Op 24 maart was de vierde bijeenkomst van de praktijkleergang; Brandrode Rund. Dit als onderdeel van het project ‘Het-Brand-Rode-Rund-als-grote-grazer-in-en-rond-de- Maashorst’. Een project dat de Maashorstboeren in 2016 startte, in samenwerking met andere partijen en dat duurt tot eind 2017.

De Maashorstboeren waren deze keer te gast bij boer Spierings te Oss. Deze dag was samen met Natuurmonumenten georganiseerd.

De dag stond in het teken van vermarkten van producten van Brandrode koeien en natuurbegrazing. De deelnemers (als fervente Brandrode rund liefhebbers) kregen een rondleiding op het bedrijf. De stal met Brandrode runderen werd bezocht en Cor Spiering wist op inspirerende wijze de deelnemers te boeien met zijn verhaal over het houden van Brandrode runderen. Ook de Landwinkel met kaasmakerij werd bezocht en toegelicht met het verhaal over het maken van kaas.

 

Fons Mandigers nam de deelnemers mee naar de Hemelrijkse Waard en wist uitermate boeiend uitleg te geven over natuurbegrazen.

Natuurbegrazing en Natuurmonumenten

De praktijkleergang bestaat uit 6 dagen verdeeld over 2016 en 2017.

Tijdens de praktijkleergang krijgen de deelnemers uitleg in zaken als: natuurbegrazing, PR & Communicatie en verwaarding van producten van dit rund.

Ook deze vierde dag was ‘natuurbegrazing’ een belangrijk onderdeel. Duidelijk werd dat er mooie kansen liggen op het gebied van samenwerking voor de houders van Brandrode koeien met natuurbegrazen en Natuurmonumenten. Een excursie naar de Hemelrijkse waard waar binnenkort de Brandrode runderen vrij rondlopen maakte de dag compleet. Fietsers, wandelaars en andere recreanten kunnen dan vertoeven tussen de Brandrode runderen.

Reacties zijn gesloten.