Opening van Bijenommetje 25 juni a.s. om 12.00 op ’t Oventje

2015-05-22 11.07.13
De gemeente Landerd is bezig met het ontwikkelen van enkele zogenoemde ‘ommetjes’ in het kader van Landschappen-van-Allure.
Dit zijn wandelpaden van ca. 6 à 7 km in en om Zeeland en Schaijk die voeren langs mooie plekken in het buiten gebied. Eén ervan staat geheel in het teken van de bijen.
Dat is het zogenoemde ‘bijenommetje’.
Dat wordt gestart op donderdag 25 juni om 12 uur op ’t Oventje (ongebouwd) (tegenover Café ’t Oventje een zandweg in, tot aan de Boekelsedijk).
Die start vindt plaats door de officiële opening van het eerste bijenhotel met picknickplaats door wethouder Vereijken.

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

De Maashorstboeren zijn in beeld (groenploeg) om straks het lage onderhoud van het groen (zonder hoogwerkers) te mogen gaan uitvoeren. Zo ook het inzaaien en onderhouden van een bloemenakker die aan dit ommetje ligt. Meer hierover tijdens de bijeenkomst van de groenploeg (zie ander bericht specifiek de groenploeg betreffende)

Een mooie gelegenheid om de Maashorstboeren positieve PR te bezorgen!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Gemeente Landerd, Brabants Landschap, de postcodeloterij, café ’t Oventje, SBB (HUB Noord Brabant begeleid leren) EcoPoll Bijenproducten en de inzet van Agrarische Natuur Vereniging De Maashorstboeren.

 

Benieuwd hoe solitaire bijen werken?

Kijk dan op: https://www.youtube.com/watch?v=YOOhGSaK8Hg#action=share

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.